Russische agressie in beeld

Rusland vaart een gevaarlijk koers. Op een kaartje van 1990 vs 2009 kun je de Russische agressie duidelijk zien.

Rusland heeft NATO bijna omsingeld.

Sinds het uiteenvallen van de Sovjet Unie heeft Rusland diverse landen toegevoegd aan de NATO waardoor de NATO nu bijna omsingeld is. Als Rusland er nu ook nog in zou slagen om Oekraïne in te lijven bij NATO dan staan de wapensystemen van Rusland direct tegenover die van NATO. Zonder neutrale landen tussen NATO en Rusland. Een soort hedendaagse Cuban missile crisis.

Wij / het Westen / de NATO worden dan gedwongen om wederom - zoals met Sovjet Unie raketten in Cuba - te dreigen met een nucleair conflict om Rusland te dwingen om de raketsystemen te verwijderen. Een gevaarlijk spel.

Het geeft wel aan hoe krankzinnig Putin / Rusland is om wapensystemen te plaatsen in Rusland! Een land wat direct grenst aan de Oekraïne! Daarmee vormen deze wapensystemen een directe bedreiging voor NATO op het moment dat Rusland Oekraïne inlijft bij NATO. Ik ben er zeker van dat de Russen dat gaan proberen.

Ik denk dus dat wij onszelf gelukkig moeten prijzen met de kwaliteit van onze westerse leiders. Die de moed en het verstand hebben om deze Russische agressie te benoemen.

Zoals de heer Patternote die in het onderstaande filmpje de hypocresie van Putin vriend Wilders duidelijk maakt. Althans, ik denk dat hij dat denkt.