OVV rapport over Corona

De kamer bespreekt het rapport van het Openbaar Ministerie en Rekenhof (OVV). Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FvD) wijst op enkele verzuimen in het rapport.

  1. Er is geen vermelding over het feit dat de mortaliteit snel is bijgesteld naar slechts 0,35%. N.b. dit is specifiek voor de Intensive Care (IC). Waarom is het beleid niet aangepast toen bleek dat de mortaliteit veel lager was?
  2. Er is geen bespreking van kosten versus baten. Een rapport van de overheid wees uit dat 550.000 levensjaren meer verloren zouden gaan dan gewonnen zouden worden door de maatregelen. Dit rapport verdween in een la en kwam pas boven tafel dankzij een WOB-verzoek.
  3. De A-status. De A-status is bedoeld voor virussen zoals Ebola. Waarom heeft Covid-19 de A-status gekregen? Het antwoord bleek uiteindelijk te zijn: om maatregelen te kunnen nemen. Dit is precies omgekeerd zoals het zou moeten werken. Normaal nemen we maatregelen omdat het virus gevaarlijk is. Het is abnormaal om een virus als gevaarlijk te kwalificeren omdat we maatregelen willen nemen.
  4. Waarom zijn Ivermectine en Hydroxychloroquine verboden? Dit zijn onschuldige medicijnen die artsen niet meer mochten voorschrijven. Bijvoorbeeld Attje Kuiken wilde artsen een beroepsverbod geven, schrappen uit het BIG register.
  5. Waarom is het hele beleid gebaseerd op vaccinatie? Er zijn geen voorbeelden van effectieve vaccins voor coronavirussen, deze virussen ontwikkelen zich zeer snel, te snel om er vaccins voor te ontwikkelen.
  6. De capaciteit van de zorg is niet opgeschaald, maar afgeschaald. Waarom?
  7. Het betalen van “social media influencers” personen om de bevolking te manipuleren om zich te laten vaccineren.
  8. Censuur. Kritische berichten over het overheidsbeleid ten aanzien van vaccineren, lockdowns, enz, werden verwijderd. De overheid werkte samen met sociale media platforms zoals Facebook, YouTube, en Twitter om dergelijke berichten en accounts te verwijderen.
  9. Demonstraties tegen de maatregelen werden hard onderdrukt terwijl bijvoorbeeld Black Lives Matter (BLM) demonstraties gewoon doorgang konden vinden.