Rutte over Nordstream: Amerika geen potentiële dader

De oorlogsmisdadiger Henry Kissinger schreef ooit

To be an enemy of America can be dangerous, but to be a friend is fatal.

De “vriend” van Amerika Mark Rutte in reactie op motie van Baudet om onderzoek te doen naar mogelijke betrokkenheid van de Verenigde Staten:

Dat is echt onzin. Dat weet u ( Baudet ) zelf toch ook wel… De heer Baudet zegt: constaterende dat de NAVO en de Verenigde Staten betrokken willen zijn terwijl Amerika een mogelijk dader is. Ja wat is dat nou voor onzinnige attributie naar Amerika. Dus daarom ontraad ik hem.

Het is duidelijk dat onze Mark hier weer liegt. Dat is eenvoudig vast te stellen want zijn lippen bewegen. Amerikan geen mogelijk dader? Amerika heeft zelf aangegeven tegenstander van Nordstream te zijn en deze te gaan saboteren als Rusland Oekraine zou binnenvallen. Dit is vrij eenvoudig terug te vinden op YouTube.

If Russia invades. That means tanks and troops crossing the border of Ukraine. There will no longer be a Nordstream 2. We will bring an end to it.

The journalist begrijp het niet helemaal en stelt een vervolg vraag:

How will you do that exactly?

Waarop Biden aangeeft:

I promise you will be able to do it.

Amerika heeft de middelen, het motief, de gelegenheid en heeft aangekondigd de pijplijn te gaan saboteren en vanuit die achtergrond komt de beroepsleugenaar Rutte tot de conclusie

onzinnige attributie naar Amerika.

De comments onder video zijn vermakkelijk

February: “We’ll do it”. September: “We didn’t do it.”

Finally, a politician that keeps his promises